DermagSkincare

Siapa Pengasas Dermags Skincare ?

 

DERMAGS diasaskan oleh Dr. Mariani Abdul Hamid iaitu seorang pakar kecantikan dan juga merangkap sebagai ketua penyelik, senior lecturer di Universiti Teknologi Malaysia.

Pada tahun 2009, Dr. Mariani telah mula membuat kajian terhadap kulit-manggis untuk PhD beliau dan mendapati ekstrak kulit manggis yang diberi nama “alpha-mangoestin” mampu untuk mencerahkan kulit.

Lebih kurang 5 tahun Dr. Mariani berhempas pulas, berulang ia alik dari Malaysia ke Korea, negara-negara luar, tinggal anak dan keluarga demi menyahut cabaran untuk memberi solusi yang betul-betul berkesan terhadap permasalahan kulit wajah untuk wanita di Malaysia ini.

Ratusan ribu ringgit telah dihabiskan demi menyiapkan kajian yang telah beliau mulakan. Tanya saja beliau.. Berapa masa, wang, keringat, penat lelah beliau habiskan demi  utk menghasilkan Dermags Skincare. Tidak hairanlah DERMAGS mula mendapat perhatian dari akhbar-akhbari di negara ini kerana usaha Dr. Mariani.

Dermags Skincare terhasil dari kajian bernilai jutaan ringgit yang disokong oleh kerajaan Malaysia dan Universiti Teknologi Malaysia serta University of Seoul.  DERMAGS juga adalah produk yang telah memenangipelbagai ANUGERAH UTK PERINGKAT ANTARABANGSA dan merupakan  skincare yang telah mendapat pengiktirafan di dalam dan luar negara.

Team Penyelidik Dermags UTM dan University of Seoul:

Dr Mariani bt Abd Hamid
Assoc Prof Dr Azila bt Abd Aziz
Prof Dr Mohd Roji Sarmidi
Prof Dr Ramlan Aziz
Prof Dr Chang Seo Park
Azizah bt Ishakorhayati bt Mohd Noor

Institute of BioProduct Development (IBD)
Universiti Teknologi Malaysia

 
 
                                   

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!